Transport gratuit peste 150RON!
Gratuit peste 150 RON

Albinăritul la oras

Ce presupune albinaritul la oras

Albinaritul urban este un concept care, la nivel modial, se dezvolta tot mai accelerat in ultimii ani. Cresterea albinelor la oras parea pana nu demult un lucru putin probabil si greu de realizat, insa, cu timpul tot mai multe capitale au optat pentru readucerea albinelor in mediul urban. Dovada o fac orase precum Berlin, Hong Kong, Londra, Paris, New York, Washington DC, Hong Kong, etc.

Dintre principalele beneficii ale albinaritului la oras putem aminti:  albinele aduc sanatate si vitalitate mediului urban prin polenizarea spatiilor verzi;  ofera locuitorilor posibilitatea de reconectare cu natura; ofera oportunitatea deschiderii unei afaceri prin valorificarea produselor apicole.

Albinaritul urban la nivel mondial

Berlin

berlin Berlinul este doar unul dintre orasele din intreaga lume, unde apicultura se bucura de o foarte mare popularitate.

Cladiri importante precum hotelul Intercontinental, Westin Grand dar si birourile legislativului din Berlin sustin apicultura prin cresterea familiilor de albine pe acoperisurile lor.

sursa

Hong Kong

Hong Kong

Deși Imaginea stereotip a Hong Kong-ului este accea a unei metropole moderne poluate, apicultorul Michael Leung a inceput un program prin care a ales sa se implice in practirea apiculturii in oras.

Programul reuneste artisti , designeri si apicultorii in speranta de a crea un canal pentru a comunica valoarea prezentei albinelor in comunitate, precum si beneficiile de producere a mierii pe plan local.

sursa

Londra

londra

Apicultura în Londra a devenit tot mai populara. In anul 2012, conform statisticiilor, exista un numar de aproximativ 3.200 stupine individuale. Guvernul britanic s-a implicat in sustinerea acestui proiect prin aprobarea unui stup special conceput pentru albinaritul urban.

In prezent, orasul cosmopolit ofera iubitorilor de apicultura numeroase posibilitati de a practica si experimenta aceasta indeletnicire prin multitudinea de cursuri si evenimente organizate de apicultori privati sau organizatii non-profit specializate.

sursa

 

New York

07bees-inline-articleLarge Pana in anul 2010 cresterea albinelor in orasul New York era interzisa. Cu toate acestea un numar mare de newyorkezi au avut in intretinere stupine.

Inainte de recunoasterea oficiala a dreptului de crestere de stupi in oras, apicultura urbana a fost sprijinita de numeroase organizatii, blog-uri, magazine si restaurante, toate promovand importanta prezentei albinelor in viata sociala a orasului.

sursa

 

Albinaritul la oras in Romania

In prezent domeniul apicol este reglementat de legea 280/2015 pentru modificarea legii 383/2013.Albinele joaca un rol vital in ecosistemul nostru si chiar in ceea ce priveste resursele de hrana pe care avem la dispozitie. In ultimii ani, albinele care ne sunt atat de necesare, au avut de infruntat provocari din ce in ce mai mari cauzate de distrugerea habitatului, monoculturile si organismele modificate genetic, precum si paraziti si agenti patogeni invazivi. Un mod prin care putem ajuta albinele si nevoile ecosistemului este prin instalarea si ingrijirea de stupine.

Alte modalitati simple de a ajuta sunt:

 • Planteaza o gradina prietenoasa cu micile insecte care polenizeaza.
 • Nu folosi pesticide sau insecticide! Aceste chimicale compromit sanatatea albinelor.
 • Cumpara miere produsa pe plan local pentru a sustine cresterea de albine.
 • Devino si tu un crescator de albine!

Albinaritul la oras - beneficii

Acest concept da posibilitatea iubitorilor de natura si pasionatilor de gradinarit sa-si polenizeze culturile si sa ajute mediul inconjurator.

Calitatea mierii din mediul urban este mai buna decat cea din mediul rural.

 • Desi poate parea paradoxal, mierea produsa la oras este de mai buna calitate decat cea produsa la tara. Acest lucru este dat de lipsa pesticidelor folosite preponderant in agricultura rurala.
 •  Productie proprie de produse apicole (miere, propolis, polen).
 • Poti sa ai grija de tine si de familia ta si sa le oferi produse apicole, ecologice, de foarte buna calitate, produse sub atenta ta supraveghere (polen, propolis, etc)
 • Poti evita produsele apicole artificiale existente in prezent in magazine si supermarketuri, asupra caror calitate nu poti avea nici un fel de garantie sau control.

Sa incepi sa cresti un stup nu este greu, nu necesita multe resurse financiare si da posibilitatea imbinarii unui hobby cu ceva practic.

 •  O posibilitate de relaxare la-ndemana oricui, un hobby ce in timp se poate transforma intr-o afacere (poti vinde produsele apicole obtinute).
 •  Nu ai nevoie de prea multe resurse pentru practicarea acestui hobby (timp investit minim – stupul trebuie supravegheat o data la o saptamana/ la 2 saptamani, resurse financiare reduse)

Produse Recomandate

 • Cu un gust intens, aromat, mierea naturală polifloră Urban Bee prinde gust prin straduința albinelor noastre de a vizita fiecare plantă și floare.
  Miere poliflora este cea mai complexă având în compoziția ei princiipile active ale plantelor și conține vitamine din complexul B, Vitamina C și K, acizi organici și hormoni, bor, fier, calciu, potasiu, fosfor, glucoza și fructoză.

  Efecte terapeutice: Mierea polifloră stimulează digestia, sistemul imunitar, pofta de mâncare și regenerează ficatul.
  Observații: Mierea polifloră se cristalizează. Acest proces fiind unul natural care nu afectează cu nimic calitățile terapeutice ale mierii.
  Mierea este pură, nefiltrată și nepasteurizată.

 • Floarea de tei produce o miere de culoarea aurului, nutritivă cu un gust dulce puternic, cu note de bază de vară proaspătă.

  Mierea Urban Bee provine dintr-o zonă nepoluată, este pură și reprezintă o sursă de energie cu un conținut ridicat de enzime, minerale, vitamine și aminoacizi. Are acțiune antibacteriană, antifungică și antioxidantă, sănătoasă ca înlocuitor de zahăr, consumată cu apă caldă, ajută la digerarea grăsimii stocate în organism.

 • Miere cremă ecologică cu căpșuni Urban Bee este o combinație de care o să te îndrăgostești instant! Pudra de căpșuni ecologice este produsă prin procesul de liofilizare. Acest proces este unul care păstrează proprietățile active si gustul fructului.
  Mierea cremă ecologică are o aromă blândă, se întinde ca untul la temperatura camerei și spre deosebire de mierea lichidă, nu picură.
  Mierea cremă este într-adevăr miere cristalizată sau granulată. Mierea cremă bine făcută are o textură cremoasă, deoarece procesul de cristalizare a fost controlat cu precizie.

   Miere cremă ecologică cu căpșuni Urban Bee este înlocuitorul perfect al gemului de căpșuni. Folosiți-l la micul dejun pe o bucată de pâine prăjită, în deserturi, smothie sau deserturi.

 • Mierea cremă ecologică cu cătină Urban Bee este combinația echilibrată de dulce și acru, făcută cu ulei de cătină, acest elixir puternic este un imunostimulant excelent, bogat în antioxidanți, și vitamine.

  În medicina pe bază de plante, cătina a fost folosită de mult timp. Uleiul de cătină folosit în combinația de miere cremă are un conținut impresionant de nutrienți, au fost întrebuințate ca leac pentru ulcer, probleme digestive și arsuri în medicina tradițională de mii de ani. Mai mult, astronauții ruși au folosit ulei de cătină pentru a reduce riscul arsurilor cauzate de expunerea la radiațiile din spațiu (radiații cosmice), așadar cătina continuă să fie un remediu natural apreciat și în zilele noastre

  Mierea cremă ecologică Urban Bee se obţine print-un proces special de amestecare prin care se controlează cristalizarea. Mierea devine tartinabilă și cremoasă, păstrându-și proprietăţile, beneficiile și calitatea de produs ecologic.

Instagram