Livrare 24/48h. GRATUIT peste 200 Lei

Nu sunt produse in cos

Nu sunt produse in cos

Beneficiile mierii

Mierea este substanta dulce, naturala, produsa de albine din nectarul florilor sau din microorganisme (exemplul mierii de mana).
Mierea este un produs primar in apicultura atat cantitativ, dar si din punct de vedere economic. Acesta a fost, de asemenea, primul produs realizat de albine si utilizat de omenire din cele mai vechi timpuri.
In Romania prima atestare istorica despre producerea si comercializarea mierii a fost facuta de Herodot intre anii 485-421 I.Hr.
Istoria utilizarii mierii este paralela cu istoria omului si in aproape fiecare cultura este recunoscuta pe langa utilizarea ei ca sursa de hrana si ca un simbol folosit in ceremonii religioase, magie sau pentru calitatiile ei terapeutice. Fiecare tip de miere are in compozitia sa bacterii benefice (6 specii de lactobacili si 4 specii de bifidobacterii) care explica proprietatile terapeutice ale mierii.

Cantitatea de zahar din miere variaza in functie de tipul de miere insa aceasta se gaseste de regula intre 95-99%, sub forma de fructoza si glucoza (89-95% din totalul zaharurilor). Prezenta acestor zaharuri simple si in particular a nivelului mare de fructoza, da mierii caracteristici nutritionale diferite.
Apa este a doua cea mai importanta componenta a mierii din punct de vedere cantitativ. Prezenta ei in cantitati ce depasesc 18%, ridica probleme, prin aceea ca favorizeaza fermentatia si prin urmare alterarea mierii.
Dovezi experimentale indică faptul că consumul de miere poate imbunatati controlul glicemiei şi sensibilitatea la insulina, comparativ cu alţi îndulcitori. Toleranţa organismului la miere este semnificativ mai buna decât doar la zaharoză sau glucoză. Persoanele cu intoleranţă mare la glucoză (de exemplu, cei cu diabet zaharat uşor şi diabet de tip 1) au arătat toleranţă semnificativ mai buna pentru miere decât pentru zaharoză. În plus, antioxidantii din miere, care s-au dovedit a reduce stresul oxidativ pot fi benefici pentru diabetici şi ajuta la imbunatatirea functiei endoteliale (functia celulelor care creaza captuseala vaselor de sange) si sanatatii vasculare in general.

Related tags

Leave a comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *