Transport gratuit peste 150RON!
Gratuit peste 150 RON

Mătci selecționate

Prezentare generala

Materialul genetic folosit de Urban Bee pentru obținerea de mătci selecționate este ales cu grijă, lucru confirmat de partenerii noștri, pe o perioadă de 4 ani. Rasele de mătci selecționate pe care le punem la dispoziție sunt: carpatină, carnica și buckfast.

Întreaga activitate de creștere a mătcilor selecționate se realizează în comuna Gohor, jud. Galați, într-o zonă ferită de alte stupine. Urban Bee are în prezent un efectiv de 120 de familii de albine.

Laboratorul nostru are în componența sa două incubatoare, este climatizat corespunzător și are toate instrumentele necesare pentru desfășurarea activității în cele mai bune condiții. Incubatoarele au o capacitate de 90-120 de botci.

Micronucleele în care se cresc și se fecundează măcile selecționate sunt pe rame 3/4 dadant, în număr de 2 respectiv 3.

Micronucleele sunt prevăzutate, la urdiniș cu gratii Hanneman.

Boxele cu trantori sunt concepute special și adăpostesc trantori din fiecare rasă. Menținerea trântorilor și selecționarea lor nu este un lucru ușor de realizat, însă cu efortul și experiența noastră am reușit să evităm amestecarea raselor și menținerea lor într-o stare pură.

Metodologia de creștere a mătcilor

Etapa I

Pregătirea stupului starter

Starterul conţine numai o parte a albinelor unei colonii, care se află pe punctul culminant al dezvoltării lor, şi totuşi se poate obţine în felul acesta un procent maxim de acceptare. Mai departe creşterea trebuie efectuată ce-i drept de alte colonii.

Acest stup pregătit în prealabil este familia de albine care ia contact cu botcile transvazate.

Etapa II

Transvazarea.

Metodele folosite de URBAN BEE sunt:

Prin transvazarea dublă am obținut botci mai lungi, care sunt urmarea unor cantități deosebit de mari de lăptișor de matcă.

Susţinem că am constatat o spermatecă evident mai mare la mătcile crescute din larvele dublu transvazate în colonia doică, negăsind însă alte deosebiri, de exemplu în lungimea abdomenului, diametrul ovarelor, numărul variolelor şi în lungimea glandelor mandibulare între diferitele grupuri de mătci. In concluzie, din larvele dublu transvazate s-au dezvoltat mătci mai mari cu număr mai mare de ovariole decât din cele simplu transvazate.

De asemenea folosim si transvazarea SIMPLĂ, care este efectuată cu mare grijă în camera de transvazat. Larvele sunt luate cu grijă iar apoi sunt transportate câtre stupul starter cu ajutor unei cutii confecționate din poliester.

Etapa III

Finisorul

Toți stupii noștri au gratie Hanneman între cuib și cat. Prin urmare, după 24h se verifică ramele cu poterase din starter și cele acceptate vor fi transvazate în finisor. Finisorul nostru este practic orice familie bine populată din stupina. Se ridică o rama din cat și se așază rama de creștere. Nu se recomanda în finisor mai mult de 20 de poterașe. Matca este impiedecată să ajungă la rama de creștere și în cât se află o masă consistentă de albine doici, care ingrijesc perfect botcile. Înainte de închiderea botcilor, se verifică gradul de umplere a poterașelor cu lăptișor de matcă. De altfel, o bună creștere se verifică prin aceea că după eclozionare botcile trebuie să mai prezinte un rest considerabil de mâncare, care să ateste ca au avut mâncare din belșug.

Notă: După nouă zile, botcile vor fi preluate și introduse în incubatoarele speciale, iar în a 15-a zi sunt duse cu ajutorul unei incubator special în micronucleul de împerechere. Apoi ele vor fi însemnate pentru:

 1. A avea o evidență clară a numărului lor;
 2. A fi selectate în funcție de rasă;

Produse Recomandate

 • Cu un gust intens, aromat, mierea naturală polifloră Urban Bee prinde gust prin straduința albinelor noastre de a vizita fiecare plantă și floare.
  Miere poliflora este cea mai complexă având în compoziția ei princiipile active ale plantelor și conține vitamine din complexul B, Vitamina C și K, acizi organici și hormoni, bor, fier, calciu, potasiu, fosfor, glucoza și fructoză.

  Efecte terapeutice: Mierea polifloră stimulează digestia, sistemul imunitar, pofta de mâncare și regenerează ficatul.
  Observații: Mierea polifloră se cristalizează. Acest proces fiind unul natural care nu afectează cu nimic calitățile terapeutice ale mierii.
  Mierea este pură, nefiltrată și nepasteurizată.

 • Floarea de tei produce o miere de culoarea aurului, nutritivă cu un gust dulce puternic, cu note de bază de vară proaspătă.

  Mierea Urban Bee provine dintr-o zonă nepoluată, este pură și reprezintă o sursă de energie cu un conținut ridicat de enzime, minerale, vitamine și aminoacizi. Are acțiune antibacteriană, antifungică și antioxidantă, sănătoasă ca înlocuitor de zahăr, consumată cu apă caldă, ajută la digerarea grăsimii stocate în organism.

 • Miere cremă ecologică cu căpșuni Urban Bee este o combinație de care o să te îndrăgostești instant! Pudra de căpșuni ecologice este produsă prin procesul de liofilizare. Acest proces este unul care păstrează proprietățile active si gustul fructului.
  Mierea cremă ecologică are o aromă blândă, se întinde ca untul la temperatura camerei și spre deosebire de mierea lichidă, nu picură.
  Mierea cremă este într-adevăr miere cristalizată sau granulată. Mierea cremă bine făcută are o textură cremoasă, deoarece procesul de cristalizare a fost controlat cu precizie.

   Miere cremă ecologică cu căpșuni Urban Bee este înlocuitorul perfect al gemului de căpșuni. Folosiți-l la micul dejun pe o bucată de pâine prăjită, în deserturi, smothie sau deserturi.

 • Mierea cremă ecologică cu cătină Urban Bee este combinația echilibrată de dulce și acru, făcută cu ulei de cătină, acest elixir puternic este un imunostimulant excelent, bogat în antioxidanți, și vitamine.

  În medicina pe bază de plante, cătina a fost folosită de mult timp. Uleiul de cătină folosit în combinația de miere cremă are un conținut impresionant de nutrienți, au fost întrebuințate ca leac pentru ulcer, probleme digestive și arsuri în medicina tradițională de mii de ani. Mai mult, astronauții ruși au folosit ulei de cătină pentru a reduce riscul arsurilor cauzate de expunerea la radiațiile din spațiu (radiații cosmice), așadar cătina continuă să fie un remediu natural apreciat și în zilele noastre

  Mierea cremă ecologică Urban Bee se obţine print-un proces special de amestecare prin care se controlează cristalizarea. Mierea devine tartinabilă și cremoasă, păstrându-și proprietăţile, beneficiile și calitatea de produs ecologic.

Instagram