Livrare 24/48h. GRATUIT peste 200 Lei

Nu sunt produse in cos

Nu sunt produse in cos

Prezentare generala

Materialul genetic folosit de Urban Bee pentru obținerea de mătci selecționate este ales cu grijă, lucru confirmat de partenerii noștri, pe o perioadă de 4 ani. Rasele de mătci selecționate pe care le punem la dispoziție sunt: carpatină, carnica și buckfast.

Întreaga activitate de creștere a mătcilor selecționate se realizează în comuna Gohor, jud. Galați, într-o zonă ferită de alte stupine. Urban Bee are în prezent un efectiv de 120 de familii de albine.

Laboratorul nostru are în componența sa două incubatoare, este climatizat corespunzător și are toate instrumentele necesare pentru desfășurarea activității în cele mai bune condiții. Incubatoarele au o capacitate de 90-120 de botci.

Micronucleele în care se cresc și se fecundează măcile selecționate sunt pe rame 3/4 dadant, în număr de 2 respectiv 3.

Micronucleele sunt prevăzutate, la urdiniș cu gratii Hanneman.

Boxele cu trantori sunt concepute special și adăpostesc trantori din fiecare rasă. Menținerea trântorilor și selecționarea lor nu este un lucru ușor de realizat, însă cu efortul și experiența noastră am reușit să evităm amestecarea raselor și menținerea lor într-o stare pură.

Metodologia de creștere a mătcilor

Etapa I

Pregătirea stupului starter

Starterul conţine numai o parte a albinelor unei colonii, care se află pe punctul culminant al dezvoltării lor, şi totuşi se poate obţine în felul acesta un procent maxim de acceptare. Mai departe creşterea trebuie efectuată ce-i drept de alte colonii.

Acest stup pregătit în prealabil este familia de albine care ia contact cu botcile transvazate.

Etapa II

Transvazarea.

Metodele folosite de URBAN BEE sunt:

Prin transvazarea dublă am obținut botci mai lungi, care sunt urmarea unor cantități deosebit de mari de lăptișor de matcă.

Susţinem că am constatat o spermatecă evident mai mare la mătcile crescute din larvele dublu transvazate în colonia doică, negăsind însă alte deosebiri, de exemplu în lungimea abdomenului, diametrul ovarelor, numărul variolelor şi în lungimea glandelor mandibulare între diferitele grupuri de mătci. In concluzie, din larvele dublu transvazate s-au dezvoltat mătci mai mari cu număr mai mare de ovariole decât din cele simplu transvazate.

De asemenea folosim si transvazarea SIMPLĂ, care este efectuată cu mare grijă în camera de transvazat. Larvele sunt luate cu grijă iar apoi sunt transportate câtre stupul starter cu ajutor unei cutii confecționate din poliester.

Etapa III

Finisorul

Toți stupii noștri au gratie Hanneman între cuib și cat. Prin urmare, după 24h se verifică ramele cu poterase din starter și cele acceptate vor fi transvazate în finisor. Finisorul nostru este practic orice familie bine populată din stupina. Se ridică o rama din cat și se așază rama de creștere. Nu se recomanda în finisor mai mult de 20 de poterașe. Matca este impiedecată să ajungă la rama de creștere și în cât se află o masă consistentă de albine doici, care ingrijesc perfect botcile. Înainte de închiderea botcilor, se verifică gradul de umplere a poterașelor cu lăptișor de matcă. De altfel, o bună creștere se verifică prin aceea că după eclozionare botcile trebuie să mai prezinte un rest considerabil de mâncare, care să ateste ca au avut mâncare din belșug.

Notă: După nouă zile, botcile vor fi preluate și introduse în incubatoarele speciale, iar în a 15-a zi sunt duse cu ajutorul unei incubator special în micronucleul de împerechere. Apoi ele vor fi însemnate pentru:

A avea o evidență clară a numărului lor;
A fi selectate în funcție de rasă;

Produse recomandate

No posts were found for provided query parameters.