Livrare 24/48h. GRATUIT peste 200 Lei

Nu sunt produse in cos

Nu sunt produse in cos

Curiozitati

• Mierea controleaza foarte bine glicemia. Corecta alimentare a ficatului este esentiala pentru metabolismul optim al glucozei în timpul somnului şi al exerciţiilor fizice. Mierea este un combustibil ideal pentru ficat, deoarece conţine un raport de aproape 1:1 de fructoză la glucoză. Fructoza „deblochează” enzima din nucleul celulelor ficatului care este necesara pentru includerea glucozei în glicogen (forma în care zahărul este stocat în ficat şi in celulele musculare). Un depozit adecvat de glicogen in ficat este esenţial pentru a furniza creierului combustibil atunci când dormim şi în timpul efortului prelungit. Când depozitele de glicogen sunt insuficiente, creierul declanseaza eliberarea de hormoni de stres precum adrenalina si cortizol cu scopul de a converti proteina musculara in glucoza. Stresul metabolic repetat duce de-a lungul timpului la un metabolsim dereglat al glucozei, rezistenta la insulina, diabet zaharat şi risc crescut pentru boli cardiovasculare şi obezitate.
• Într-un studiu care a implicat 105 copii în vârstă de 2-18 ani cu infecţii ale tractului respirator superior timp de 7 zile si cu tuse pe timp de noapte, s-a demonstrat ca o singură doză pe timp de noapte de miere de hrisca a fost un tratament eficace alternativ pentru ameliorarea simptomelor de tuse nocturne si dificultate de somn, în comparaţie cu o singură doză de dextrometorfan (DM).
• Mierea stimulează sistemul imunitar. Cercetările efectuate în mai multe spitale din Israel au aratat ca mierea este eficace în reducerea incidenţei neutropeniei febrile acute (atunci când febra mare reduce numarul de celule albe din sânge) la 64% dintre pacienţi si la 32% dintre pacienţii cu cancer implicaţi în cercetarea imunităţii de mai sus au raportat îmbunătăţirea calităţii vieţii prin consumul de miere.
http://www.americanbeejournal.com/site/epage/79348_828.htm ;

Leave a comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *